| Tokaji borleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dl tokaji szamorodni 5 dl erőleves 2 dl főzőtejszín 3 tojássárgája só bors egy ujjnyi darabka fahéj fűszervajban pirított zsemleszeletek Elkészítés: A bort forrald fel a fahéjjal, majd öntsd hozzá az erőlevest, forrald össze, s vedd ki a fahéjat. A tejszínből és a tojássárgából készíts royalt (azaz keverd simára), s ezzel legírozd (sűrítsd) a levest. Ízesítsd sóval, borssal. Fűszervajban pirított krutonnal tálald. Tanácsok: A recept Ausztriából származik, ahol „Terlaner Weinsuppe“ (terláni borleves) néven ismert, s terláni bor híján készült tokajival. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: wikyca0 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |