| Sárga túró mazsolával receptKöretek Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 5 dl tej, 5 db tojás (a tej decilitereként egy tojás), 3 evőkanál cukor, jó késhegynyi őrölt fahéj, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 csipet só, ízlés szerint mennyiségben mazsola Elkészítés: A tejet, a cukrot, a fűszereket és a sót felforraljuk ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban villával nagyjából összekeverjük. Miután felforrt a tej, beleöntjük a tojásokat és lassú tűzön addig főzzük kavargatás mellett amíg túrós állagú lesz.Ekkor belemorzsoljuk a tehéntúrót és hozzárakjuk a mazsolát is. Elkeverjük és miután elértük a kívánt sűrűséget egy vászonruhába rakjuk, összekötjük és hagyjuk, hogy kb. 1 óra alatt kicsepegjen. A kendőt kibontva szép sárga gombócot kapunk amit ezután hűtőben tárolhatunk a fogyasztásig. Húsvéti sonkával és kaláccsal fogyasztják. Van, aki a mazsolát jófajta rumba áztatja és úgy keveri hozzá. Nagyon finom magában is. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |