Tutireceptek.hu fejléc

Tekercsestészta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 db fehérrépa és a levele (petrus)
1 db sárgarépa
1 db egész zeller (szárral, levéllel)
1 db paprika
1 db paradicsom

A tésztához:
1 tojás
annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el a következőképpen: Meggyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, megsózzuk, megpaprikázzuk és beborsozzuk (nem kell spórolni a füszerekkel, mert ez adja az ízét).
1-1,5 cm csíkokban hosszában, vagy vízszintesen felszabdaljuk. A csíkokat jó szorosan, FERDÉN feltekeljük, azaz behajtjuk a csík szélét, majd úgy hajtjuk tovább, hogy az előző "hajtást" csak félig fedje. Az így kapott tekercset szintén ferdén darabokra vágjuk (kb. úgy mint a zöldbabot).
A szokásos módon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt zöldségeket és a zöld leveleket is. Belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk piros paprikával, felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a tésztát, készrefőzzük. A végén a zöldpaprikát és a paradicsomot kivesszük, egy teaszűrőn a levesbe paszírozzuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyers almaleves » Halkrémleves garnélával » Hamis halleves » Tejszínes eperkrém-leves
» Sütőtökleves » Habart burgonya leves » Túrós köles gombócleves » Aranyló tyúkhúsleves
» Sonkalé leves » Gombaleves cérnametélttel » Jókai finombableves » Tejszínes körteleves
» Fehérboros póréhagymaleves » Kukorica leves » Hideg gyümölcsleves » Erdélyi salátaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.