Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes eperkrém-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* 1 kg eper
* 5 db szegfűszeg
* 4 dl tejszín
* 4 evőkanál cukor
* fél dl olívaolaj
* kis darab vaníliarúd
* késhegynyi fahéj

Elkészítés:
Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Tanácsok:
Kép a naplómban :)


A receptet beküldte: ,,Csillagom"


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tejszínes tészta » Tejszínes csirkemell ragu » Tejszínes sárgadinnyeleves » Tejszínes-sonkás spagetti
» Cukkinis tejszínes tészta » Tejszínes pulyka » Mazsolás-tejszínes harcsa » Tejszínes citromfagylalt
» Tejszínes csirkemell » Tejszínes gesztenyetorta » Tejszínes alma » Tejszínes csirkehús
» Tejszínes halas tészta » Tejszínes zöldbabsaláta » Tejszínes spárgakrémleves » Tejszínes-gombás csőtészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.