| Tejszínes eperkrém-leves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: * 1 kg eper * 5 db szegfűszeg * 4 dl tejszín * 4 evőkanál cukor * fél dl olívaolaj * kis darab vaníliarúd * késhegynyi fahéj Elkészítés: Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald. Tanácsok: Kép a naplómban :) A receptet beküldte: ,,Csillagom" Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |