| Fehérboros póréhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy póréhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 liter zöldségleves, 2 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejszín, só, bors, 2 dl sűrű, sós palacsintatészta, 3 dl olaj. Elkészítés: A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfőtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tűzről. A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sűrű palacsintatésztát. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszűrőbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba. Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek. Szűrőkanállal papírtörlőre téve jól csepegtessük le. Tálaláskor a levest szedjük tányérba, szórjuk meg kevés levesgyönggyel. A levesgyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |