| Aranyló tyúkhúsleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb tyúk, 4-5 szál sárgarépa, 3-4 szál petrezselyemgyökér, 1 db zeller, 1 db karalábé vagy karfiol, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 1 szem burgonya, só, zöldborsó, fekete bors (szemes), néhány szem köménymag. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagyma gerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra). A levest leszűrjük és csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk bele. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |