| Sonkalé leves receptLevesek Hozzávalók: (2 személyre) 0,5 l. füstölt sonka leve egész bors babérlevél 2-3 gerezd fokhagyma 2 ek. tejföl borsónyi paprikakrém pirított zsemlekockák Elkészítés: A sonka levét (ha túl sós, akkor hígítva, legyen kb. 7 dl levesünk) néhány gerezd fokhagymával, 1 babérlevéllel és pár szem egész borssal fél órát főzzük. Ha van a főtt sonkából, tehetünk apró kockákat is a levesbe, majd tejföllel behabarjuk. Tálalásnál pirított zsemlekockákkal és petrezselyem zölddel tálaljuk. Tanácsok: (Sonkalevet olyan alkalmakkor nyerhetünk, ha sonkát, vagy füstölt csülköt főzünk. Ezt az értékes levet műanyag dobozokban lefagyaszthatjuk, majd amikor szükségünk van rá, felhasználjuk.) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |