| Hamis halleves receptLevesek Hozzávalók: 3 halászlékocka 1 nagy fej vöröshagyma 5 dkg csuszatészta 1 dl tejföl 1 teáskanál piros fűszerpaprika kevés só 9 dl víz Elkészítés: A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Fazékba tesszük az olajat, felforrósítjuk, s a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és azonnal felöntjük 2 dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre. Fedő alatt 10 percig forraljuk. A forrási idő letelte után hozzáöntünk még 6 dl vizet. Beletesszük a halászlékockákat és az egészet felforraljuk. A forrásban lévő levesbe apránként beleszórjuk a tésztát. Fedő nélkül, gyakori keverés közben addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Ha már puha, belecsorgatjuk az 1 dl vízzel előzőleg simára kevert tejfölt. Kevergetve jól kiforraljuk. Tanácsok: Gyorsan elkészülő, ízletes, laktató és olcsó leves. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |