| Tejfölös-tárkonyos gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 szelet zeller 1 fej hagyma 1 evőkanál liszt 1 pohár tejföl só fehérbors pirospaprika tárkony olaj a levesbetéthez 1 tojás 1 teáskanál puha vaj liszt Elkészítés: Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, karikára vágott leveszöldséget, apróra vágott zellert. Fűszerezzük, kis párolás után felöntjük vízzel, kb 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a vajas galuskát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lágy vajat és annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, jól összeforraljuk. Tanácsok: Én szárított tárkonyt használok, óvatosan kell adagolni, meglehetősen intenzív. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |