Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg erdei gomba,
2 fej hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
2 leveskocka,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem zöld,
só,
bors,
paprika.

Elkészítés:
A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom.
Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát.
Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket.
Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liter vízzel.
Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig főzöm.
Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» fokhagymás sült karaj » Gombaleves » Erdei gombaleves » Fokhagymás hústekercs
» Fokhagymás karaj » Fokhagymás-gombás spagetti » Fokhagymás amúr » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás főtt tészta » Csípős fokhagymás pecsenye
» Fokhagymás halfilé » Fokhagymás sült lapocka » Gombaleves cérnametélttel » Fokhagymás omlett gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.