| Fokhagymás gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg erdei gomba, 2 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 csomó petrezselyem zöld, só, bors, paprika. Elkészítés: A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket. Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig főzöm. Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |