| Gombaleves Tamás módra receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej hagyma 4-5 fej gomba lehetőleg több fajta és szárított is lehet 2 dkg vaj vagy margarin 1 dl tej Liszt 2 ek Olaj 1 dl tejföl Só, bors , petrezselyem Elkészítés: A hagymát összevágom, a gombát megtisztítva, összevágva együtt megfonnyasztom olajon. A szárított gombát összetöröm és pici forró vízbe beáztatom. A gombát felöntöm a beáztatott szátított gombával és levével és még annyi vízzel, hogy leves formája legyen. Ízesítem sóval, borssal . A margarint megolvasztom ½ dl tejjel, összekeverem sózom és annyi. Ha a gomba megpuhult, de nem kell neki sok, a forró vízbe beleszaggatom. Mosogatás és takarékossági szempontból a galuskás tálkában 1 kanál lisztet és egy kicsi vizet simára keverek és a tejföllel behabarom a levest. Átforralva petrezselyemmel tálalva még a gyerekek is szívesen megeszik. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: 55moncsi71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |