| Tejfölös gombapaprikás receptEgytálételek Hozzávalók: (4 személyre): 50 dkg gomba 1 fej hagyma néhány kanál zsiradék pirospaprika só 1 fél zöldpaprika 1 kis fej paradicsom 0,5 dl tejföl lisz esetleg bor ízlés szerint jét-három szem borókabogyó késhegynyi szerecsendió Elkészítés: 50 dkg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkás kanál sót, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ha nem lenne elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább. Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól dolgozzuk bele. végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve forraljuk össze. Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltünnek a tetejéről. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de főzelékhez feltétként is igen finom. Párolt rizshez vagy nokedlihez adva kevesebb vízzel engedjük fel, mert ezek a köretek nem képesek sok levet felszívni. Főzelékhez feltétként fogyaszva 30 dkg gomba is elegendő. Tanácsok: Csak hűtőszekrényben tárolható. Sajnos a gombapaprikás hamar romlik. Jól bírja azonban a fagyasztást, így a mélyhűtőben huzamosabb ideig is eltartható. A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |