| Tejfölös csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell apróhús (étkezési nyesedék néven is kapható, árban töredéke a csirkemell filének) 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál étolaj 3-4 babérlevél só, bors, pirospaprika 2-3 evőkanál tejföl 1 púpozott kávéskanál liszt Elkészítés: A húst megmosom, átnézem, ha van benne véletlenül zsírosabb rész, levágom. Aprítani nem kell, pont kis "falatnyi" méretű husik vannak benne, legalábbis amit én vettem olyan volt. A hagymát tisztítom, finomra vágom, az olajban megfonnyasztom, pirospaprikával szórom. Ráteszem a húst, fehéredésig kavarom, sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt 10-15 percig, puhulásig párolom. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejföllel, a hús alól egy kanál levet is hozzákeverek, aztán hozzáöntöm a keveréket és összeforralom. Ha szükséges, ekkor még sózom. Tanácsok: Mi rövidcső tésztával szeretjük, ami pont kifő addig, amíg a hús puhul. Nagyon gyors, egyszerű, olcsó, de finom ebéd, vagy vacsora lehet belőle. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |