| Tejfölös csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 1 paprika 1 paradicsom vaj liszt 2 dl tejföl bors, só Elkészítés: A csirkecombok bőrét lehúzom, a combokat kettévágom, sózom, borsozom. A húsdarabok minden oldalát vajon pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp ellepje. Beleteszem a paprikát, a héjától megszabadított paradicsomot, és lefedve párolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a tejfölt, amihez előzőleg 1 evőkanál lisztet kavartam. Erős tűzön még pár percig forralom, hogy mártás sűrűségű legyen. Tanácsok: Párolt rizzsel tálalom. Ízletes, ám nagyon egyszerű étel; kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani. (Hogy egyszerűbb legyen, a tejfeles habaráshoz a husikat rövid időre kiszedem a léből.) A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |