| Tejfölös- sajtos rudak. receptSütemények, édességek Hozzávalók: *A tetejére: 15 dkg reszelt sajt *A tésztához: 2 tojás 2 dl tejföl fél kiskanál jóféle pirospaprika fél kiskanál őrölt fekete bors,5 kiskanál só 60 dkg finomliszt 0,5 dl tej 2 dkg élesztő 25 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés: 1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson. 2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára. 3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. 4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |