| Tárkonyos-gombás sertésragu receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3-4 evőkanál olívaolaj 500 g sertés pörkölthús 20 dkg apró csiperke 1 teáskanál szárított tárkony darált bors só fűszerpaprika 1 pohár tejföl fél evőkanál liszt 1 teáskanál tárkonyecet orsótészta Elkészítés: A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára. Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig. A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |