Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi sertésragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés comb vagy lapocka
30 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek finom liszt
1 csapott ek pirospaprika
őrölt fekete bors


Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tanácsok:
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos sertésragu » Bakonyi tésztával » Bakonyi palacsintametélt » Tejfölös sertésraguleves
» Hússzeletek bakonyi módra » Csirkemell bakonyiasan » Savanyú sertésragu leves » Bakonyi csirkemell 2.
» Bakonyi betyárleves » Bakonyi fácánmell » Bakonyi omlett » Babos sertésragu
» Fogasfilé bakonyi módra » Bakonyi betyár leves » Bakonyi palacsinta » Indiai párolt sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.