| Temesvári sertésragu receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertés hús 50 dkg zöldbab 3 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 tk pirospaprika 3 dl tejföl 1 ek liszt 10 dkg szalonna 1 paprika 1 paradicsom (ha nincs paprika, paradicsom akkor 3 ek lecsó) Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót. A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut. Tanácsok: Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |