Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonya krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg tarhonya
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt bordaporc
1 vöröshagyma
1 g.fokhagyma
1 kk pirospaprika
4 közepes burgonya
1 kk vegeta
1 kk gulyáskrém

bors
petrezselyemzöld
zellerzöld
tányéronként 1 kk tejföl

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockára vágjuk,kiolvasztjuk.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát az áttört fokhagymát.Kicsit fonnyasztjuk.Ezután a tarhonyát tesszük rá és aranybarnára pirítjuk.Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával.Jól elkeverjük és hideg vízzel felöntjük.Ekkor beletesszük a bordaporcot.Ha a bordaporc félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket ízlés szerint.
Ha megfőtt a levesünk kivesszük a bordaporcot és lehetőségszerint kockára vágjuk.
A levest botmixerrel pürésítjük.Tálaláskor minden tányérba teszünk a bordaporcból,rámerjük a levest megszórjuk a tetejét az apróra vágott zöldek keverékével,és 1 kávéskanányi tejfölt teszünk rá.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínaikel krémleves » Sajtos brokkoli krémleves » Tarhonyás hús » Diós szárnyas-krémleves
» Zellerkrémleves diétásan » Sárgadinnye krémleves » Áfonyakrémleves » Petrezselymes krémleves
» Update brokkoli krémleves » Málnakrémleves » Csicsóka krémleves » Kelkáposzta krémleves
» Fokhagymakrémlevesem » Zöldséges gombakrémleves » Fokhagymakrémleves » Kapros céklakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.