| Tarhonya krémleves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg tarhonya 5 dkg füstölt szalonna 20 dkg füstölt bordaporc 1 vöröshagyma 1 g.fokhagyma 1 kk pirospaprika 4 közepes burgonya 1 kk vegeta 1 kk gulyáskrém só bors petrezselyemzöld zellerzöld tányéronként 1 kk tejföl Elkészítés: A füstölt szalonnát kockára vágjuk,kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát az áttört fokhagymát.Kicsit fonnyasztjuk.Ezután a tarhonyát tesszük rá és aranybarnára pirítjuk.Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával.Jól elkeverjük és hideg vízzel felöntjük.Ekkor beletesszük a bordaporcot.Ha a bordaporc félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket ízlés szerint. Ha megfőtt a levesünk kivesszük a bordaporcot és lehetőségszerint kockára vágjuk. A levest botmixerrel pürésítjük.Tálaláskor minden tányérba teszünk a bordaporcból,rámerjük a levest megszórjuk a tetejét az apróra vágott zöldek keverékével,és 1 kávéskanányi tejfölt teszünk rá. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |