| Narancskrémleves receptLevesek Hozzávalók: 2 narancs 1 citrom 1 dl illatos likőr (pl. triple sec) 5 + 5 dkg kristálycukor 8 dl rostos narancslé 4-5 szegfűszeg 1/2 kisujjnyi fahéj 1 dl tejszín 4 tojássárgája Elkészítés: A narancsokat és a citromot forró folyó víz alatt megsikáljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. Az egyik narancsból 4 szép szeletet vágunk (félretesszük a díszítéshez), a „hulladékot" és a másik narancsot burgonyahámozóval meghámozzuk, héjukat vékony csíkokra vágjuk. Ezután kifilézzük őket, azaz vastagon meghámozzuk, úgy hogy maradéktalanul eltávolítjuk a narancsok kesernyés, fehér bundáját is, a gyümölcshúst pedig kivágjuk a hártyák közül, felaprózzuk, és meglocsoljuk a likőrrel. Elkészítés: A narancshéjat forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig főzzük, leöblítjük és leszűrjük. Megpirítunk 5 dkg kristálycukrot, hozzáadjuk a citrom levét és a narancshéjat, habosodásig pirítjuk, majd tányérra terítve kihűtjük. A pirított cukorhoz keverjük a narancslét, a reszelt citromhéjat, a maradék 5 dkg cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, 1 csipet sót, és lassú tűzön 5 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, 5 perc múlva leszűrjük. A tejszínben simára keverjük tojássárgákat, vékony sugárban a leveshez öntjük-keverjük (habverővel), végül hozzáadjuk a felaprózott narancsot a likőrrel együtt, és 4 erőleveses csészébe/tálkába szedjük. A cukrozott narancshéjjal, a félretett narancskarikákkal és citromfűlevéllel díszítjük. Tanácsok: fogyasztható: 35 perc múlva Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 391 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |