| Aszaltszilva-krémleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg aszaltszilva (magvalt), 2 db alma (savanykás), 4 dkg dióbél (fél), 1 db citrom, 2 dl tejszín, 4 dl almalé, 2 dl fehérbor (édes), 2 evőkanál búzaliszt (finom), 4 evőkanál cukor, ízlés szerint citromfu (levél), 1 csipet fahéj (őrölt), 0.5 rúd vaníliarúd. Elkészítés: Áztasd be az almalébe az aszaltszilvákat, min.30 percig. Add hozzá a cukrot,a vaníliát és a fahéjat. Öntsd bele a bort, forrald fel. Turmixold le a levest. Tedd vissza a tűzre. Keverd simára a tejszínt a liszttel, sűrítsd be vele a levest. Vedd le a tűzről, ízesítsd citromlével, citromfűvel. Tisztítsd meg és szeleteld vékonyra az almát. Add a leveshez a dióbelet és az almát. Hűtsd be. Tálald hidegen. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |