| Újhagymakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 4 csomag újhagyma egy kisebb fej fokhagyma 5 dkg vaj 2 közepes burgonya 1 húsleveskocka vagy 1 l húsleves 2 dl főzőtejszín só, bors petrezselyem Tálaláshoz: sajtos kifli, vaj, reszelt sajt vagy levesgyöngy Elkészítés: Az újhagymát, a fokhagymát és a burgonyát megtisztítom, megmosom, az újhagymát és a burgit apróra összevágom. Majd a vajon először az újhagymát megfonnyasztom, hozzátöröm a fokhagymát, kicsit együtt pirítom, majd mehet hozzá a burgonya is és aztán a leveskocka. Elkeverem, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Aki úgy jobban szereti, készítse el külön a húslevest a kockából és úgy öntse hozzá. Ha van otthon maradék húsleves az a legjobb. Lefedem, és kb. 15 percig közepes lángon főzöm. Ezt követően bele a botmixer és simára turmixolom. Ez után hozzáöntök egy 2 dl-es főzőtejszínt, elkeverem, kissé összeforralom. Ízlés szerint utánsózom és vegyes borsot tekerek bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel díszítem. Ha nincs, lehet snidling is, vagy az újhagyma szárából egy kevés, apróra vágva. A sajtos kiflit ferdén szeletekre vágom, minden szeletet megkenek vajjal, majd reszelt sajttal megszórom, sütőben ráolvasztom a sajtot a szeletkékre és ezzel tálalom a levest. Bármilyen más levesbetétet is használhatsz hozzá, ami illik a krémlevesekhez. Akár reszelt sajttal is tálalható. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Alexx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |