| Öregtarhonya receptTojásételek Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári szalonna 25 dkg tarhonya 3 közepes szem burgonya 1 kis fej vöröshagyma só 1 evőkanál őröltpaprika Elkészítés: Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban a tarhonyát állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát meg a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, a pirospaprikával megszórjuk, és annyi vizet öntünk alá, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Amennyiben ennyi vízzel még nem puhul meg a tarhonya, pótoljuk a vizet és tovább főzzük. Tanácsok: A házitarhonya hosszabb főzést igényel, mint a bolti. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |