| Hagymakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma 2 dl tej 2 dl tejszín 1 húsleveskocka só bors olívaolaj 3 gerezd fokhagyma kakukkfű 1 db gyöngyhagyma-konzerv 4 szelet toast kenyér 4 vékony szelet trappista sajt Elkészítés: A póréhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, a szeletekre vágott fokhagymát, a gyöngyhagymát, a kakukkfüvet, törött borssal megszórjuk, majd felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgéppel összeturmixoljuk, felöntjük tejjel és tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. A sajtot vékony szeletekre vágjuk, majd mikrohullámú sütőbe tesszük, és 900 watton 2 percig melegítjük, kis hajót formálunk belőle. Az elkészült leveshez sajtot és pirítóst kínálunk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |