| Tavaszi tarhonyás hús receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka 1 kisebb fej vöröshagyma 2 ek olaj 1 paprika 1 paradicsom pirospapria(Őrölt) só bors Tarhonyához: 3 ek olaj 1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl ) 1 leveskocka só bors 3 csésze víz 10 dkg zöldborsó 1 nagyobb szál sárgarépa Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán a húst, végül megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és lassú tűzön puhára főzzük. A tarhonyát egy másik edényben 2 evőkanál forró olajban aranysárgára pirítjuk, majd kétszer annyi sós vízzel felöntjük, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Amint a tarhonya a vizet elfőtte, levesszük a tűzhelyről és pár percig még fedő alatt hagyjuk. A megtisztított sárgarépát felkockázzuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor minden megfőtt, a tarhonyát és a húst összekeverjük, majd hozzá adjuk a zöldborsót és a sárgarépát. Ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |