| Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs receptHúsételek Hozzávalók: 5 evőkanál magozott fekete olajbogyó, 2 db paradicsom meghámozva és kimagozva, 1 evőkanál kapribogyó, ½ dl olívaolaj, 2 egész csirkemell filé. Elkészítés: A csirkemelleket félbe vágjuk, majd az így kapott négy szelet mindegyikét vízszintesen háromnegyedig bevágjuk, kihajtjuk, és két fólia között vékonyra klopfoljuk, majd félre rakjuk. Az olajbogyót, a paradicsomokat, valamint a kapribogyót az olívaolajjal együtt egy botmixerrel (vagy kisebb darálóval) darabosra aprítjuk. Elővesszük a hússzeleteket, kiterítjük őket egymás mellé, majd a krémet a húsokra kenjük és feltekerjük. Hogy sütéskor ne essenek szét, fogpiszkálóval megtűzdeljük őket. A hústekercseket sütés előtt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd előpirítjuk benne a húsokat. Amikor már minden oldaluk szép aranybarna, kevés vízzel felöntve készre pároljuk a töltött csirkemell.-tekercseket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |