Tutireceptek.hu fejléc

Bihari Töltött Burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 kg héjas rózsaburgonya
50 dkg kolbászkrém
10 dkg vaj
20 dkg császárszalonna
3 dl tejföl
1/2 csomag petrezselyemzöld
só, őrölt bors, kalocsai fűszerpaprika

Elkészítés:
A héjas rózsaburgonyát hideg vízben alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Minden egyes darabot alufóliába csomagolunk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve a fóliát eltávolítjuk, a burgonyát félbevágjuk. Csillagcső segítségével minden egyes burgonyára kolbászkrémet nyomunk. A tejfölt kevés sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a burgonyát bevonjuk tejföllel, a tetejét felkockázott császárszalonnával megszórjuk, és sütőben cca. 20 percig, pirosra sütjük. A sütőből kivéve kalocsai fűszerpaprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, forrón tálaljuk


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk » Tojással töltött húslabdák » Sült töltött zsömle » Rakott tarjás burgonya
» Burgonyafánk másként » Töltött laska » Húsvéti töltött csirkemell » Gombás töltött cukkini
» Töltött karaj, másképpen » Hortobágyi töltöttpaprika » Töltött tojás (garnélával) » Olasz töltött paradicsom
» Sült töltött birsalma » Burgonyás gombóc lekvárral » Sajtos burgonyagombóc » Húsos töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.