| Töltött csiga másként receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt (BL 55) 1 púpos teáskanál só 7 dkg élesztő 16 dkg cukor 16 dkg margarin (Rama) 2 csomag vanilliáscukor 1,5-2 csomag sütőpor 2 tojás 4-5 dl langyos tej 2 db. citrom reszelt héja egészen a húsig Töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg margarin (Rama) 2 csomag vaníliás cukor. Elkészítés: Az alapanyagokat, alaposan kidagasztom, majd cipó formára alakítom és pihentetni hagyom kb. 30 percet. Pihentetés közben elkészítem a tölteléket. Ezeket egy edényben simára csomómentesre keverjük, a cukor ne kopogjon, ne csörögjön benne. Tipp: Egy fazék víz felett mely melegszik vagy forr, az edényt ráhelyezzük, s közben kevergetjük. Enyhe olvadás után már jobban kilehet kavarni. 30 perc pihentetés után a tésztát ketté vágjuk, majd külön-külön kinyújtjuk, egy gyúrótábla nagyságúra, kb. 2-3 mm-re. Ezután a krém felét az egyikbe, másik felét a másikba kenjük. A tésztát magunk felé csigaformára feltekerjük, és 2-3 cm széles csigákat vágunk belőle. Tepsire helyezzük kb. 1 centire egymástól, majd keleszteni hagyjuk egy 40-45 percet. Sütőt előkészítjük 190-195 C-ra. A kelesztés után a megkelt tésztát be tesszük, és 19 percig sülni hagyjuk, míg szép pirosas-barnás nem lesz. Sütés közben a következőt elkészítjük: 4 dl tej 3 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor Ezt feloldjuk elkevergetjük, és 19 perc sülés után kivesszük a sütit, majd ezt az elkészített tejszirupot, rákanalazgatom minden egyes csiga tetejére. Vissza helyezzük a sütőbe 13-14 percre 185 C-on átsütjük. Az így elkészített sütit kihűlés után tálaljuk. Tanácsok: Fontos: a tepsit sütőpapírral kibélelni, mert ragad...:) Jó étvágyat kívánunk a finom süteményhez! A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |