| Tabbouleh receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 125 g kuszkusz 150 ml víz 6 db koktélparadicsom 1 csokor petrezselyem ¼ kígyóuborka 2 szál újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával) 1 citrom héja és leve 1 duci gerezd fokhagyma 3 ek extra szűz olívaolaj só Elkészítés: 1.A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet. 2.A paradicsomot, az uborkát kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk. 3.A citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, sóval ízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk. Tanácsok: Ez nem az igazi és eredeti Libanoni Tabboulé, de mi Francsiaországban mindig így készítettük el! Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Voltaire Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |