| Hideg zöldségsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Tíz dekagramm kínai kel, kelkáposzta, vagy saláta, Tíz dekagramm saláta, Három züldhagyma, Három sérgarépa, Három paradicsom, Tíz dekagramm szójababcsíra (vagy helyette metélt tészta), Egy fej hagyma, Két fej fokhagyma, Tíz dekagramm retek, 4 evokanál olaj, 2 gyömbérgyökér, 2 kanál szójaolaj, 2 kanál ecet (esszenciából jóval kevesebb), 1 kanálnyi vágott snidling, 1 kanálnyi vágott petrezselyem, Kiskanálnyi chiliolaj, Só, egyéb ízesítok ízlés szerint Elkészítés: Lereszeljük a káposztát, saláltát, répát, retket, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk a paradicsomot, fölszeljük a hagymát és a fokhagymát, a züldhagymátt kisujjnyi darabokra vágjuk. Megfozzük a babcsírát (vagy a tésztát), hagyjuk kihulni. Az olajat fölforraljuk, három percig sütjük benne a hagymát, zöldhagymát, fokhagymát, majd leszurjuk. Ha kihult, összekeverjük a sóval, szójával, ecettel, chiliolajjal. A babcsírát, káposztát, salátát, salátát, retket, paradicsomot, sárgarépát tálba tesszük, ráöntjük az ízesített salátaolajat és jól összekeverjük. Megszórjuk snidlinggel, petrezselyemmel, ételízesítovel. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |