| Káposztás saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Fejes káposzta (negyed fej reszelve) paprika (szeletelve) paradicsom (negyedelve) lila káposzta (2-3 levél szeletelve) uborka (szeletelve) sárgarépa (reszelve) fenyőmag (piritva) öntet áll: olivaolaj pici só 2-3 greezd közepes fokhagyma kaparva pici pirospaprika (szinezéknek) 2dl kefir Elkészítés: A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, fakanálal összekeverjük. Utána elkészitjük az öntetet: olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, utána sózzuk, ha kihült belekeverjük a kefirbe (elkelhet egy picivel több olivaolaj) és kétujnyi pirospaprikával összekeverjük. Evvel az öntettel összekeverjük a salátát. Adhatunk hozzá vajon megpárolt csirkemell csikokat is. Tanácsok: Az olajat és a fokhagymát kis lángon készitsük kb 1 perc és kész. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Black-Gold Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |