| Csirkés, zöldséges saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db csirkemell 1 db konzerv kukorica (340 g) 1 db konzerv bab (400 g) 1 db zöld paprika 2 db paradicsom 1 db hagyma zöldpetrezselyem csirkehús fűszerkeverék só bors a szószhoz: 1/3 bögre olaj (2,5 dl-s bögre) 3 evőkanál ecet 3 evőkanál mustár 2 evőkanál méz 2 gerezd fokhagyma 1/2 kiskanál borsikafű Elkészítés: Szeleteljük fel a csirkemellet kisebb darabokra, fűszerezzük és pirítsuk meg forró olajban. A kukoricát és a babot öntsük szűrőbe, csepegtessük le a levüket, a paprikát vágjuk nagyobb kockákra. Szeleteljük a paradicsomot is kockára és öntsük le a levét. Tisztítsuk meg a hagymát és szeleteljük fel. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Készítsük el a szószt: keverjük össze alaposan az ecetet az olajjal, a mustárral, a mézzel, a fokhagymával és a borsikafűvel, majd hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 30 percet. Egy tálban keverjük össze a megsütött csirkehúst, a kukoricával, a babbal, a paprikával, a paradicsommal, a zöld petrezselyemmel és a hagymával, majd öntsük rá a szószt és keverjük össze a salátát. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |