| Szüreti rostélyos musttal receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg rostélyos, 2 fakanál disznózsír, 15 dkg házi füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 20-25 dkg szőlő, 4 dl must. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors. . Elkészítés: A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk. A húst négy egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés forró disznózsírban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Egy nagyobb tűzálló edényt kibélelünk a szalonna felével és a hagymakarikákat egyenletesen elosztjuk rajtuk. Ezekre rakjuk az elősütött rostélyos szeleteket, majd a megmosott szőlőszemeket is rászórjuk. Ha kész letakarjuk a maradék szalonnaszeletekkel, óvatosan ráöntjük a mustot, végül alufóliával lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Friss kenyérrel kínáljuk. Tanácsok: Készíthető nagyobb mennyiségben tepsiben, kemencében is. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |