Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti rostélyos musttal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg rostélyos, 2 fakanál disznózsír, 15 dkg házi füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 20-25 dkg szőlő, 4 dl must. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors. .

Elkészítés:
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk. A húst négy egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés
forró disznózsírban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Egy nagyobb tűzálló edényt kibélelünk a szalonna felével és a hagymakarikákat egyenletesen elosztjuk rajtuk. Ezekre rakjuk az elősütött rostélyos szeleteket, majd a megmosott szőlőszemeket is rászórjuk. Ha kész letakarjuk a maradék szalonnaszeletekkel, óvatosan ráöntjük a mustot, végül alufóliával lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

Tanácsok:
Készíthető nagyobb mennyiségben tepsiben, kemencében is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás rostélyos » Csáky rostélyos » Hagymás rostélyos » Szüreti vincellér tokány.
» Eszterházy rostélyos » Mustban párolt rostélyos » Szüreti rakott tészta » Szüreti mustos kacsa
» Szüreti szőlős batyu » Bajor töltött rostélyos » Strindberg rostélyos » Alföldi rostélyos
» Fehérboros rostélyos » Csángó rostélyos » Eredeti lábas rostélyos » Szüreti metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.