| Csáky rostélyos receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg marha rostélyos 10 dkg füstölt szalonna 2 ek zsír 1 db paprika 1 db paradicsom 3 fej vöröshagyma ( 1 fej a lecsóhoz) 2 gerezd fokhagyma 30-40 dkg lecsó (idényben 30dkg paprika, 20 dkg paradicsom ) 1 tk őrölt pirospaprika őrölt bors só 4 db tojás 1 kis pohár tejföl (20%) 2 ek liszt Elkészítés: A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A szalonnát kivesszük, félretesszük A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezzel is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük Télen kész lecsót használhatunk. Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig sütjük, amíg besűrűsödik. A rostélyosokra, a tölteléket egyenletesen elosztjuk, elkenjük, feltekerjük őket. Vékony zsineggel átkötözzük. A felgöngyölt rostélyosokat 2 ek felhevített zsírban mindkét oldalukat elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban az apróra vágott hagymát sütjük, ebbe vágjuk a fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, bele daraboljuk a paprikát, paradicsomot elkeverjük és egy kevés vízzel fölengedjük. Ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges sózzuk. Amikor már majdnem megfőtt a rostélyosokat kivesszük a levéből, a zsineget lefejtjük róluk. A levet tejfölös habarással besűrítjük, a rostélyosokat visszatesszük a mártásba és 5-10 perc alatt összefőzzük. Vajas galuskával kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |