| Strindberg rostélyos receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb 20 dkg-os rostélyos-szelet só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál angol mustár, ½ csokor petrezselyem 1-2 evőkanál sherry (vagy száraz aszúbor) 20 dkg frissen reszelt torma vaj a sütéshez torma meghinteni Elkészítés: E különleges rostélyos elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén klopfoljuk; mindkét oldalán bedörzsöljük sóval és borssal; a mustárt 1-2 evőkanál sherryvel keverjük össze; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a tormát megtisztítjuk és lereszeljük. A hússzeleteket bekenjük a mustárral, meghintjük petrezselyemmel; majd a mustárral megkent felét reszelt tormába mártjuk. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és 2-2 szelet húst – a bekent felével lefelé – tesszük bele; 2-3 perc alatt szép ropogósra sütjük, megfordítjuk, majd további 4-5 percig sütjük (a hús belül rózsaszín kell, hogy maradjon); kivesszük a serpenyőből és papírtörülközőn leitatjuk róla a vajat. A húst szépen elrendezve, tormával meghintve, sült burgonyával és salátával körítve frissen, forrón tálaljuk. Tanácsok: 4 adag A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |