| Szilvalekváros krumplipogácsa receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 db közepes krumpli/kb.13-15 dkg/ 1/2 pohár tejföl 10 dkg marg., vagy vaj 1 tojás 2 dkg élesztő pici só szilvalekvár Elkészítés: Héjában főzzük meg a krumplit,még melegen áttörjük, s eldolgozzuk a margarinnal,tojással, sóval,és a liszttel.Hozzáadjuk a tejfölben elkavart élesztőt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kb.fél centi vastagságra nyújtjuk, 8x8 centis kockákra 1 púpozott teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk,négy sarkát összefogva becsomagoljuk a lekvárt. A széleket összenyomjuk,tenyerünkben gombócformára igazítjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk,egymástól kb.2 cm távolságra. Olajjal megkenjük őket,langyos helyen 3/4 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben szép pirosta sütjük. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |