Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros gőzgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 teáskanál só,
5 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tej,
25 dkg szilvalekvár,
5 dkg darált mák

Elkészítés:
Az élesztőt kis tejben megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a citromhéjat, és addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz, és a tál szélétől elválik. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, majd 1-1 rúddá sodorjuk és 5-5 szeletre vágjuk. A kissé lelapított tésztadarabok közepére 1-1 teáskanál lekvárt rakunk, és gombócokat formálunk. Fazékban vizet forralunk, 2-3 gombócot szűrőbe téve a víz fölé helyezünk, majd kb. 20 percig főzzük. Hurkapálcával párszor megszúrjuk. A mákot cukorral összekeverjük. A gombócokat meglocsoljuk megolvasztott vajjal és a cukrozott mákba forgatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros kalács » Gőzgombóc mikróban » Szilvalekváros sütemény » Szilvalekváros kelt gombóc
» Szilvalekváros barátfüle » Szilvalekváros papucsok » Gőzgombóc-knédli » Gőzgombóc felvidéki módra
» Gőzgombóc Kati módra » Maci-tál » Könnyű brassói » KOCSONYA:
» Üzbég bárány piláf » Csicsóka gomolyasajttal » Burgonyas kremzli » Töltött sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.