Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tetejére

1 egész tojás
Töltelék

30 dkg jófajta házi szilvalekvár


1 tojás
2 e.k. cukor
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál fahéj
1.5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (vagy narancshéj)
1 csipet só
3 dkg olvasztott zsír vagy sütőmargarin
2 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
40 dkg liszt

Elkészítés:
A tejet az élesztővel, meg egy pici cukorral, langyos helyen felfuttatom. A tészta többi hozzávalóit is összekeverem, és a tojással együtt a lisztes keverékhez adom. Tésztát gyúrok belőle, majd langyos helyen pihentetem, (duplájára kelesztem). Ezután fél centiméter vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom. Behajtom a tészta két szélét, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Rákenem a tésztára a lekvárt, majd mindkét végéről befelé haladva betekercselem a tésztát, úgy, hogy a középen találkozzanak. A tekercsekkel lefelé fordítva, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tetejét tojással megkenem, majd tűvel megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, olyan 160 fokon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyi kalácsa » Ünnepi kalácskoszorú » Milánói kalács » Puha mézeskalács II.
» Egyszerű kalács » Krémes kalács » Almás kalács » Kalács U2
» Tojasos kalacs » Marcipános kalács » Kakaós kalács (finom;) » Tökéletes mézeskalács
» Karácsonyi mézeskalács » Márványos kalács » Gyors és puha mézeskalács » Pöti mézeskalácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.