| Káposztás töltött lángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: (10-12 db) Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg finomliszt, 2 db közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 dkg friss élesztõ, 1 mokkáskanál cukor, 1-1 1/2 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg édes fejes káposzta, 4 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött bors, 1 evõkanál cukor; olaj a sütéshez. Elkészítés: A tésztát az "Igazi lángos"-nál leírt módon készítjük. Közben a fejes káposztát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk és összekeverjük, majd 20 perc múlva a felforrósított olajra tesszük. Aláöntünk félpohárnyi vizet, és fedõ alatt üvegesre pároljuk. Ha a levét mind elfõtte, rászórjuk a cukrot, megborsozzuk, és fedõ nélkül, közepes lángon addig pirítjuk, amíg a káposzta szép világosbarnára nem pirul. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A párolt káposztát a tésztadarabok egyik felére rákenjük, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, és körben, a szélén jól összenyomjuk. (Ha nem akar összeragadni, a szélét elõször kenjük meg kevés vízzel, és utána nyomjuk össze.) Bõ, forró olajban, közepes lángon szép pirosbarnára sütjük. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |