| Tepsis lángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: (10-12 db) 50 dkg finomliszt, 10 dkg fõtt burgonya, 2 1/2-3 dl langyos víz, 1 1/2 dkg friss élesztõ, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, 1 púpozott teáskanál só, 1 csokor snidling. Elkészítés: Az élesztõt, a sót és 1 evõkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. A fõtt burgonyát finom reszelõn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belõle, ahány lángost akarunk. A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |