Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlekenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl langyos tej


Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megkelesztjük.
A többi sózott, szitált liszthez adjuk,annyi vizet adunk hozzá,amennyit felvesz.
Közepesen kemény tésztát készítünk belőle.
Megkelesztjük, megformázzuk, és előmelegített sütőbe téve kisütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tönkölybúza cipó » Pita görög lepénykenyér » Zsúrkenyér vendégeknek » Zsúrkenyér
» Könnyű "vollkorn" kenyér » Krémes kalács » Húsvéti sonkás kenyér » Csülkös cipó
» Burgonyás lángos » Töltött krumplifánk » Zacskós lángos » Burgonyás-köményes kenyér
» Szögletes kenyér » Puffancs zsemle » Sajtos pogácsa » Szilvalekváros krumplipogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.