| Paprikás-köményes stangli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztõ, 1 mokkáskanál cukor, 1 1/2 dl langyos tej, 1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál köménymag, 1 csapott teáskanál só. Elkészítés: Az élesztõt és a cukrot 1/2 dl langyos tejben simára keverjük, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztõvel, a megmaradt tejjel és az összes fûszerrel. Sima tésztává gyúrva lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12-14 részre osztjuk és stanglikká formázzuk. A tetejüket vízzel lekenjük, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütjük. Tanácsok: (kb. 12-14 db) A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |