| Húsos krumplikazal receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy főtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só. Elkészítés: A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul. A tátalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |