| Toros káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 1 vecsési savanyúkáposzta konzerv (fehérboros) 1 kg sertésoldalas 1 evőkanál libazsír 1 nagy fej vöröshagyma 1 kávéskanál pirospaprika só, bors, 2-3 babérlevél 1 cső piros csípőspaprika tálaláshoz tejföl Elkészítés: Az oldalast megmosom, felvágom csíkokra. A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, rárakom a húst. Sózom, borsozom, és addig párolom kevés víz aláöntésével, amíg olyan puhára fő, hogy a csontok könnyen kijönnek belőle. Ekkor kicsontozom, kisebb kockákra darabolom. Visszateszem a zsírjába, hozzáadom a savanyúkáposztát, amelyet ha túl savanyúnak találunk, szűrőbe téve hideg vízzel leöblítünk. Összekeverem a húst a káposztával, hozzáadom a babérlevelet, és a csípőspaprikát. Addig főzöm együtt, amíg a káposzta megpuhul, és elpárolog alóla a leve. Tálaláskor tejfölt készítek az asztalra, ki-ki ízlése szerint tehet belőle a tetejére. Tanácsok: A konzervdobozból nem szoktam kiönteni a káposzta levét, ha elkészült az étel, és nem találom elég savanykásnak (mert túlságosan átmostam a káposztát), azzal ízesítem. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |