| Gomba mediterrán módra receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg apró szemű gomba 2 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma csipetnyi só őrölt bors őrölt koriander őrölt kakukkfű 1 babérlevél 2 dl fehér bor 1 evőkanál paradicsompüré 1 csokor petrezselyem 1 citrom kifacsart leve Elkészítés: Az alaposan megtisztított, megmosott gombafejeket meg a levágott tönkjüket jól lecsepegtetjük, és csipetnyi sóval, őrölt borssal, korianderrel meg a kakukkfűvel megszórva az olajon egy-két percig pirítjuk. Ezután a paradicsompürével simára kevert fehérbort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, csipetnyi sóval meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |