| Tepsis húsos galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg darált hús őrölt bors őrölt paprika 2 evőkanál olaj csipetnyi só 2 dl tejföl a galuskához 25 dkg liszt 2 tojás só a tepsi kikenéséhez olaj Elkészítés: A darált húst az olajon kevergetve egy-két percig pirítjuk, majd a sóval, borssal, paprikával ízesítjük, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát készítünk, és lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, egy kiolajozott tepsibe terítjük a darálthúsos raguval rétegezve. A tejfölt a tetejére locsoljuk és sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |