| Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 1 sertés szűzpecsenye, 2 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, olívaolaj, 2 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál magos mustár, fűszerpaprika, zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyemzöld aprítva, majoránna, bazsalikom), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors; a körethez: 30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve), 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, só, petrezselyemzöld; a panírozáshoz: tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Elkészítés: A szűzpecsenyét megmossuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben felhevített olajon a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a zöldfűszerekkel, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejföllel elkevert lisztet, és összeforraljuk. A körethez a lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle, és hosszúkás darabokra felvágjuk. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |