| Székely sertéscsülök receptHúsételek Hozzávalók: 2 db kisebb csülök, 75 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor, 1 ek. liszt, só, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. olaj Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Egy tűzálló tálba tesszük a megmosott és megsózott húst, majd a pirított hagymával megkenjük. Nagyon forró sütőben először fedetlenül sütjük. Ha kérges lesz a teteje, 1 dl vizet aláöntünk, befedjük és 35-40 percig sütjük. A káposztát kétszer-háromszor váltott vízben megmossuk és vizet aláöntve pároljuk. A liszttel, apróra vágott kaporral elkevert tejfölt a puha káposztába keverjük, jól összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt kömény-maggal. A majdnem puha csülköket kisebb darabokra szeleteljük, tűzálló tálba tesszük és a káposztát a tetejére halmozzuk. Fedő nélkül sütjük, míg puha nem lesz. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |