Tutireceptek.hu fejléc

Székely gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1, 5 dl tejföl

pirospaprika
bors

Elkészítés:
A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött gombafejek » Gombás rakott csirkee » Brokkolis-gombás tészta » Gombaropogós
» Sörben főtt gombás csirke » Gombapástétom » Gombás tésztasaláta » Gomba vadasan
» Mustáros-gombás szelet » Rókagombás őzpörkölt » Székelytokány egyszerűen » Gombapogácsa
» Gombás-hagymás-húsmuffin » Tepsis hagymás gomba » Sajtos-gombás rakott hús » Zabpelyhes rakott gomba


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.