| Diétás székelygulyás receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg sovány sertéshús, 1 közepes vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, 40 dkg savanyú káposzta, só, ha kapható, 1 csomó friss borsikafû (csombor), 1 gerezd fokhagyma, édesnemes pirospaprika, köménymag, 1 evõkanál joghurt. Elkészítés: Teflonedényben a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés vízzel pároljuk, pirospaprikával meghintve pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott, jól megmosott húst. Ízesítjük sóval, fokhagymával, köménymaggal. A húst félig puhára fõzzük (ha kell még vizet, öntünk hozzá). Hozzáadjuk a savanyú káposztát és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Mielõtt kész, behabarjuk, és még egyszer összeforraljuk. Apróra vágott csomborral meghintve tálaljuk. Tanácsok: 2 személyes adag Kalóriatartalom: 235 kcal Szénhidráttartalom: 19 gramm A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |